dagens sysselsättning

Om en vecka ska jag på sommarens bästa kalas.

Pelle och Lova ska giftas och jag ska vara best man. Hah!

Åh, det kommer bli så himla fint.
Jag drömde om bröllopet häromnatten, och reflekterade då över att det inte alls var särskilt trångt, och insåg sen att festen inte alls var i festladan. Mystiskt.

 

Nåja, jag tänkte hursomhelst vara lite så där finklädd den dagen. Jag är kluven till det där med finkläder. På sätt och vis gillar jag att klä upp mig och på sätt och vis avskyr jag det. Mor-min kastade sig över uppgiften att sy ett cremefärgat sidenliv. Men hon krävde assistans. Vi satte igång, gjorde fel, rättade till, gjorde rätt. Sen gick hennes symaskin sönder.
Och så skulle jag sy en kjol. Och som jag har klurat på hur jag vill ha den, vilken färg den ska vara, vilken modell, vilket tygval...
Idiotiskt av mig att ens fundera på nån annan färg än rosa, kom jag till slut på, så då vart det bra med det. Väl i tygaffärn föreslog tygtanten att jag skulle göra en helklockad cirkelkjol, eller vad hon nu kallade det. Ja, alltså att det är som en bordsduk man klipper ett hål i mitten på, kan man säga. Det var det starkaste av mina förslag, så så fick det bli.
Så idag röjde jag undan på mitt köksgolv och bredde ut tygerna. Jag lyckades och misslyckades om vartannat, men till slut vart jag nog ganska så nöjd. Tanken var lite att kjolen skulle vara mindre fin än livet. Mer slarvig eller busig, så att säga.

Och slutreslultatet stämmer ganska väl överens med arbetsnamnet får jag nog konstatera. "En rosa dröm".
Jag tackar jag.

 

Ja, ni noterar väl de välmatchade strumporna?

Och nej, vanligtvis har jag inte dubbla strumpor, men simultant med kjoleriet försökte jag gå in mina nya klackskor också, vilka jag fick hiskeliga blåsor av häromdagen. Då är det bra med dubbla strumpor.
Och särskilt om de matchar. Så det så.

 

Och i midsommar ska jag ta med min symaskin till torpet och piffla färdigt livet också, tillsammans med den där mamman. Det blir fint som snus.

Oj va bra det skulle passa med ett lägerbålsrop nu...

Bastuba, astuba, stuba, tuba, uba, ba, a!
Bra, bättre, bäst, asbest!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin