varde ägg

Som en hyllning till lördagsbrunchen tänkte jag dela med mig av ett tips som skulle kunna räknas som ett recept.

Jag tänkte berätta hur man kokar ägg på ett någotsånär miljövänligt sätt.

 

  • Häll vatten upp cirka 1 cm vatten i en gryta, ställ på spisen, sätt på plattan på högsta värme, lägg i önskat antal ägg.

 

  • Sedan väntar du tills vattnet kokar, det går ganska snabbt. Då stänger du av plattan, men låter grytan stå kvar, lägger på ett passade lock och sätter klockan på ungefär 8 minuter, då blir ägget lagom hårt och gulan är lite krämig, beroende på hur stora äggen är.

 

  • När klockan ringer sköljer du äggen med kallt vatten så att skalet lossnar lättare, sen är det bara att hugga in med god aptit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin